Arbejdstilladelse

En arbejdstilladelse er også en opholdstilladelse og de hører som udgangspunkt sammen.

Det vil sige at har man fundet et job i Danmark, eller har man fundet en person i udlandet som man gerne vil ansætte, stilles der nogle forkellige krav til både arbejdsgiver (ofte dansk firma) såvel som arbejdstager (ofte en person fra udlandet)

Et af de grundlæggende krav for at man kan ansætte en udlænding er at vedkommende har en dansk opholdstilladelse og derfor en arbejdstilladelse. Det er ikke lovligt at ansætte folk fra udlandet, før de har opnået en dansk opholdstilladelse.

Hos os kan du som arbejdsgiver få hjælp til at ansætte en person og opfylde de krav som stilles til begge parter. Vi hjælper med udarbejdelse af arbejdskontrakt så den opfylder betingelserne, samt al sagsbehandling hos myndighederne, så det bliver nemt, sikkert og trygt for din virksomhed.

En ulovlig ansættelse eller mangel på formelle krav kan udløse bøder til firmaet/arbejdsgiver samt give indrejseforbud til arbejdstager.

Hos os får du som dansk arbejdsgiver en komplet pakke, hvor vi hjælper fra start til slut med hele processen for en fast lav pris. Vi har stor erfaring indenfor området og har hjulpet mange danske virksomheder med at ansætte udenlandsk arbejdskraft, samt få orden i deres dokumenter i forbindelse med ansættelse og opholdstilladelse.

Arbejdstilladelser.dk består af jurist Sharandeep Singh (Aarhus Universitet) og advokat Lise Moth (Aarhus Universitet og South Texas College of Law).

I forbindelse med ansættelse af udenlandsk – her forstået som udover EU-zonen, da der er fri bevægelighed for arbejdskraft inde i den europæiske union – har du som arbejdsgiver brug for, din arbejdstager får en gældende opholdstilladelse. Det er her vigtigt at skelne mellem en person som er EU-borger og en person som har en EU-opholdstilladelse.

Man er nemlig kun omfattet EU-reglerne hvis man er Unionsborger. Det vil sige at har man en spansk opholdstilladelse, men pas fra et land udenfor EU, kræver det en dansk arbejds- opholdstilladelse.

En sådan dansk opholdstilladelse starter med at være midlertidigt i op til 4 år, hvorefter det er muligt at forlænge den hvis man stadig arbejder i Danmark og opfylder de gældende krav.

Der skal i forbindelse med udstedelse af en dansk opholdstilladelse indsendes dokumenter og ansøgning fra begge parter. Det vil sige fra arbejdsgiver men også arbejdstager. Her er det vigtigt at begge parter indsender tingene indenfor den tidsramme som gælder når den ene part har aflevereret. Det kan ofte være en udfordring hvis arbejdstager er i udlandet.

Derudover skal arbejdstager også have foretaget biometri, hvilket er et besøg hos en dansk myndighed (ofte ambassade) hvor man får taget billed, fingeraftryk osv.

Vi tilbyder en samlet pakke hos os hvor vi sørger for alle dokumenter, ansøgning og juridisk vejledning under hele forløbet frem til arbejdstager har en gyldig dansk opholdstilladelse og er i arbejde hos dig.

Vores arbejde vil omfatte al sagsbehandling hos de danske myndigheder og udarbejdelse af en ansættelseskontrakt som opfylder betingelserne. Vi indhenter selv de nødvendige dokumenter, udfylder skema og færdiggøre processen for begge parter. Vi har stor erfaring med disse slags sager og der kan forventes en sagsbehandlingstid på i alt en måneds tid.

En komplet pakke for dig, der ønsker at ansætte udenlandsk arbejdskraft i Danmark til en fast og lav pris.

Vil du gerne høre nærmere, har du spørgsmål eller vil du gerne booke en tid er du velkommen til at ringe på 70666616 eller skrive til ss@vejentil.dk