Opholdstilladelse

Som arbejdsgiver er det dit ansvar at sikre, du ikke ulovligt ansætter udenlandsk arbejdskraft – lønnet som ulønnet. Inde i EU har vi arbejdskraftens fri bevægelighed, det betyder dog kun at EU-borgere kan ansættes under EU-reglerne. Har en arbejdstager en opholdstilladelse fra fx Spanien men pas fra et andet land udenfor EU, kan de ikke gøre brug af EU arbejdskraftens frie bevægelighed.

Det er derfor vigtigt at have arbejdstilladelse i hus før man ansætter en udlænding. Man må ikke ansætte vedkommende uden skattekort, som man først opnår efter en dansk opholdstilladelse er tildelt.

En arbejdstilladelse følger med en dansk opholdstilladelse, og sikrer at en udlændingen kan bo og arbejde i Danmark, samt få CPR nummer og et sygesikringskort.

Dette giver adgang til det danske sygevæsen og andre rettigheder på lige fod med andre danske borgere.

En opholdstilladelse gives til at starte med midlertidigt, og som regel op til 4 år. Derefter kan der søges om forlængelse hvis man stadig opfylder betingelserne for at beholde sin opholdstilladelse.

Der kan som udgangspunkt først søges om permanent opholdstilladelse efter 8 års ophold i Danmark.

For at opnå opholds- og arbejdstilladelse til en ikke-EU borger, skal du som virksomhed overholde en række regler og medsende den rigtige dokumentation.

Det kan vi hjælpe dig med hos Arbejdstilladelser.dk – for en fast og lav pris.

Ring til 70 66 66 16 eller skriv til Sharandeep Singh på ss@vejentil.dk for at høre mere om hjælp til at opnå opholdstilladelse til din kommende medarbejder.

[contact]