Certificering

Din virksomhed kan blive certificeret hos SIRI, hvilket betyder at du kan ansætte udenlandsk arbejdskraft hurtigere og nemmere end alle andre. Du vil ofte kunne sætte din arbejdstager igang med arbejde indenfor få dage, under en foreløbig arbejdstilladelse hvilket man kun har mulighed for hvis man er certificeret virksomhed. Derudover kommer man ind under Fast-track ordningen hvilket betyder at ens sag om arbejdstilladelse hos SIRI bliver behandlet hurtigere og man vil få en afgørelse indenfor en måned.

Hvad kræver det?

Der er en række krav for at at kunne blive certificeret.

  1. Du skal have mindst 20 fuldtidsansatte.
  2. Man må ikke have fået en bøde efter Udlændingeloven på mindst 60.000,-. dkk, eller være straffet mere end 2 gange indenfor seneste år efter samme lov.
  3. Man må ikke have nogen arbejdskonflikt eller udestående med Arbejdstilsynet.

Der findes nogle andre supplerende krav såsom at man skal til et obligatorisk møde med SIRI (online) og at virksomheden skal overholde lov og regler herunder skal løn og ansættelsesvilkår være sædvanlige efter danske forhold.

Hvordan?

Advokatfuldmægtig Sharandeep Singh har hjulpet mange danske virksomheder med at blive certificeret hos SIRI. Det kan ofte godt svare sig at blive certificeret især med stigende globalisering og manglende arbejdskraft herhjemme i Danmark. Du kan som virksomhed hyre Sharandeep Singh til at varetage denne opgave, ofte helt uden at virksomheden skal gøre mere end at blot sige de gerne vil blive certificeret. Der vil herefter blive foretaget en gennemgang af sagen med virksomheden, og Sharandeep tager sig af resten.

Hvorfor?

Skal du som virksomhed udvide og ansætte flere folk, kigger man som regelt indenfor Danmark og eller højst ud i EU. Det er dog ikke altid at man kan finde lige præcis den medarbejdere man søger herhjemme i Danmark, og der er ingen garanti for at vedkommende har dansk pas eller opholdstilladelse. Det er derfor virksomhedens ansvar at sørge for grundlaget for arbejdstilladelsen er til stede.

Mange danske virksomheder ansætter software ingeniør, læger, kokke fra Indien, Thailand, håndværkere fra Serbien eller Albanien, osv.

Alle de forskellige brancher ønsker de bedste medarbejdere og derfor har man i Danmark fra statens side gjort det muligt at ansætte folk fra hvor man vil i verdenen, givet at man opfylder de forskellige krav.

Har man en lille virksomhed hvor man højst skal bruge en eller 2 fra udlandet løbet af et år, behøver man ikke at blive certificeret. Har man dog en større virksomhed hvor man udskifter medarbejdere, har brug for specialist software ingeniører hurtigt til at løse komplekse situationer, eller skal man bruge mange håndværkere til større opgaver indenfor byggeri kan det godt svare sig at blive certificeret.

Hvor lang tid tager det?

At blive certificeret kan sagtens ske indenfor en uge eller to. Det kan dog godt være det kan tage 2-3 uger hvis SIRI har travlt. Det som tager lang tid i denne slags opgave er at finde tid til møde med SIRI, da de ofte ikke har tid før 1-2 uger efter man har søgt om certificeringen.

Udvalgte samarbejdspartnere: