Fast-Track

Fast-Track ordningen hos SIRI er en ordning hvor arbejdsgivere kan opnå arbejdstilladelse til deres medarbejdere hurtigt og nemt. Det er den hurtigste og nemmeste måde at opnå arbejdstilladelse til ens medarbejder.

Foreløbig arbejdstilladelse

Ens medarbejdere kan starte med at arbejde fra den dag de har optaget biometri. Biometri er den process hvor arbejdstageren foretager fingeraftryk og ansigtsbillede hos SIRI’s borgerservice. Det vil sige at man kan få en foreløbig arbejdstilladelse til ens medarbejdere indtil der bliver truffet en endelig afgørelse.

Har man indgivet ansøgning tirsdag og foretager man biometri onsdag, kan man samme dag begynde at arbejde hos en arbejdsgiver. Man får en foreløbig arbejdstilladelse på stedet og må påbegynde sit arbejde direkte efter man er kommet ud af borgerservice.

Certificering af virksomhed

For at komme med i Fast-track ordningen, kræver det at man er en certificeret virksomhed hos SIRI. Det betyder at arbejdspladsen skal indgive en ansøgning om certificering, og først når man er blevet godkendt til dette og får en afgørelse omkring dette, kan man bruge denne ordning. Jeg har hjulpet mange virksomheder her i 2021 med at blive certificeret og komme med i Fast-Track ordningen, da beløbsordningen ofte kan tage meget lang tid. Læs mere om hvordan du bliver certificeret her.

Hvis din virksomhed bliver certificeret, og din medarbejdere opnår foreløbig arbejdstilladelse, skal der stadig falde en endelig afgørelse fra SIRI. Det betyder at ens medarbejdere stadig har en sag i gang hos SIRI og at end arbejdstilladelse stadig er under behandling. Man har dog givet lov til at medarbejderen kan få lov til at arbejde indtil der falder afgørelse. I denne tid hvor man venter på en afgørelse, skal ens medarbejder stadig have fuld løn, og det skal opgives til SKAT og registreres hos Eindkomst. Har ens medarbejdere ikke en dansk bankkonto som ellers er kravet fra myndighedernes side, kan man i de første 1-3 måneder godt udbetale lønnen til en anden udenlandsk konto, så længe man registrerer og betaler skatten i Danmark.

Eksempel på en sag hvorfor det kan være en fordel af være certificeret

Det kan godt betale sig at blive certificeret da en almindelig ansøgning om arbejdstilladelse godt kan trække ud og tage meget lang tid. For selvom der står på SIRI’s hjemmeside at det højst tager 1-3 måneder, kan en sag sagtens strække sig over flere år. Det har Pierre.dk autolakering fundet ud af på den hårde måde.

Pierre.dk – er Europas største autolakerings-virksomhed, og kom til mig for at søge om arbejdstilladelse til 2 af deres medarbejdere fra et land udenfor EU. Det var nogle dygtige mennesker som var meget dygtige til deres arbejde. Pierre.dk ønskede at det skulle gå stærkt og disse 2 medarbejdere skulle i gang hurtigst muligt. Virksomheden var ikke certificeret og der blev ansøgt alligevel, da virksomheden med over 500 medarbejdere troede at det ville blive en let sag. Det burde det jo egentlig også være, når en virksomhed af den størrelse ansøger om 2 medarbejdere, må man formode at der er tale om et reelt ansættelsesforhold.

Pierre.dk har nu ventet i over 400 dage på at deres medarbejdere opnår deres opholdstilladelse. De har i dag d. 8 november 2021 stadig ikke modtaget en afgørelse.

Virksomheden har i mellemtiden skulle bruge flere medarbejdere, og derfor valgt at blive certificeret, så deres medarbejdere kan starte med job fra første dag de ankommer og foretager biometri. Her i oktober måned blev Pierre.dk certificeret og har nu få flere medarbejdere ind via Fast-track ordningen og dermed opnået foreløbig arbejdstilladelser.

De 2 andre medarbejdere som søgte i september måned 2020, det vil sige over et år siden, har dog stadig ikke fået nogen afgørelse, men er nu blevet rykket over til Fast-track ordningen.

Hvad kræver det at blive certificeret?

Du kan læse mere om hvad det kræver for at blive certificeret her.

Der findes flere forskellige former for arbejdstilladelser under Fast-track ordningen, herunder

  1. Beløbs-sporet
  2. Forsker-sporet
  3. Uddannelse-sporet
  4. Korttids-sporet

De forskellige spor kan bruges til forskellige formål. Har man fx. nogen som skal arbejde i højst 3 måneder i Danmark, kan man selv bestemme deres løn og der er ingen krav til løn, så længe de følger de almindelig danske lønvilkår og niveau. Ulempen er dog at man kun kan have denne medarbejdere i 3 måneder af gangen.

Vælger man Beløbs-sporet, kræver det at medarbejderen får en løn på mindst 37.500,-. om måneden.

Vil du gerne høre nærmere, har du spørgsmål eller vil du gerne booke en tid er du velkommen til at booke online ved at trykke her: https://calendly.com/ss-21

Eller ringe på  +45-81 61 91 39 eller skrive til ss@vejentil.dk

 

 

 

Udvalgte samarbejdspartnere: